Oracle överklagar därmed en tidigare skadeståndsdom, genom att kräva 1,3 miljarder dollar för vad en Oracle-advokat under tisdagen kallade det mest massiva och fräckaste varumärkesintrånget i historien.

En distriktsdomstol tillbakavisade Oracles krav för två år sedan, med hänvisning att de var kraftigt överdrivna. Istället tilldömdes Oracle skadestånd på 272 miljoner dollar. Oracle har överklagat och under tisdagen möttes advokater från båda sidor inför en panel med tre domare i en domstol i San Francisco.

Fallet gäller SAP:s sedan länge nedlagda dotterbolag Tomorrow Now, som Oracle avslöjade med att ladda ned stora mängder mjukvara och supportmaterial, uppemot 5 terabyte, från en sajt tillhörande Oracle och dess affärsssystem Peoplesoft. SAP har inte protesterat mot anklagelserna om intrång och rättegången handlade om hur mycket pengar företaget ska betala.

Kathleen Sullivan, som är juridisk företrädare för Oracle, anser att värdet av intrånget bör ställas i relation till hur mycket intäkter SAP kunde förväntas dra in via köpet av Tomorrow Now. SAP:s jurist Greg Lanier anser att Oracle bara har höftat fram ett gigantiska siffror som i sin tur har lett till det högsta skadeståndskraven någonsin för ett varumärkesintrång.

Domarna uttryckte tveksamhet om Oracle skulle kunna få fram ytterligare bevis som kan vara till nytta för en jury, men Sullivan anser att Oracle bör ha rätt att försöka. Domaren har inte givit någon indikation på när och om ett ytterligare domslut kan falla.