– Det var en helt okritisk tillställning där det svenska radioetablissemanget hyllade sig själva för att deras Dab-utbyggnad nu äntligen ska bli av. Som det ser ut nu är branschen oerhört segerviss, säger Marcus Jerräng, Computer Swedens nyhetschef i veckans podd.

Han har i flera artiklar granskat planerna på att bygga ett svenskt dab-nät med ett kritiskt öga. Nu är han uppgiven om möjligheterna att stoppa miljardrullningen.

– Det har gått så mycket prestige i det här nu. Det är en hel bransch som anser sig ha rätt till en utbyggnad av dab. Men vad det handlar om en statlig intervention för att de privata radiobolagen ska få kvar sin affär, säger Marcus Jerräng.

– Det här kommer väl att bli av nu och när fm-nätet släcks 2022 kommer ingen att lyssna på dab eftersom att alla då använder internet istället. Då kommer man att ha gjort en helt meningslös grej, tillägger han.

I veckans podd tar vi också en närmare titt på Microsofts nya Surface-modell.

Dessutom kollar vi in Ciscochefens John Chambers NSA-brev till Obama. Och så analyserar vi konsekvenserna av mobiloperatörernas prishöjningar på mobildata.

Hålltiderna i veckans podcast:
00.00-05.40 Inledning och kortnyheter
05.41-15.22 Rapport från radiobranschen väckelsemöte för dab
15.23-21.07 Microsofts nya Surface-modeller
21.08-24.59 Cisco-chefens NSA-brev till Obama
25.00-30.32 Operatörernas prischock på mobildata
30.33-31.12 Avslutning

Prenumerera på podcasten:
Om du inte vill missa en sändning vet du väl att du kan prenumerera på vår podcast? Använd då rss-länken nedan med ditt podcast-program: computersweden.libsyn.com/rss

Mejla dina tips till podcastredaktionen på cspodcast@idg.se.

I podcastredaktionen: Tomas Zirn (@tomaszirn) och Eva Melin (@evamelin).