Den nya mobilapplikationen heter Dream Broker Studio och ska användas för medarbetare som vill filma, dela och titta på videor online. Dream Broker har siktat in sig på företagsanvändare som vill använda video för kommunikation inom företaget och uppger att företagets tjänster redan finns på stora företag som ABB, Bayer och Stora Enso.

Det innebär även att man har företagsanpassade funktioner som Sharepoint-integration och single sign-on med stöd för tusentals användare. Dessutom blir onlinevideoklippen endast tillgängliga för behöriga användare vilket ökar företagets säkerhet. Dream Broker uppger att man byggt upp en infrastruktur för videohantering kring ett nätverk med 150 000 servrar vilket ska innebära både snabbare visning och mer tillförlitlig delning av onlinevideo över hela världen.

Den nya mobilappen är gratis och finns för både Android, Iphone och Windows Phone medan företag betalar månadsavgifter för att få tillgång till molntjänsterna.

– Priserna varierar mycket beroende på hur många användare det finns och hur mycket integration kunderna behöver göra med sina befintliga system. För stora kunder kan det handla om fem euro per användare och månad medan organisationer med bara ett hundratal användare kan få betala 30 euro, förklarar Dream Brokers talesperson Henna Sivula.

Dream Broker öppnade dotterbolag i Sverige under 2012 och har i dag åtta person anställda på kontoret i Stockholm.