SAP och tyska fotbollsförbundet har tillsammans tagit fram lösningen SAP Match Insights. Syftet med lösningen, som körs på Hana, är att analysera träningar, förberedelser och matcher i fotbollsturneringar.

Målet med projektet har varit att ge tyska landslaget bästa tänkbara stöd inför VM som drar igång ikväll.

Under träningarna bär spelarna små sensorer som registrerar rörelser och position och gör det möjligt att realtidsanalysera passningsspelet.

– På bara tio minuter kan tio spelare med tre bollar producera över sju miljoner data. Med SAP:s mjukvara kan vi analysera den stora datamängden direkt och anpassa träningen inför nästa match, säger Oliver Bierhoff, före detta målspruta och numera team manager för tyska VM-laget, i ett pressmeddelande.

Tyska landslaget kommer att använda SAP-lösningen för att förbereda sig inför matcher och för att analysera matcherna i efterhand. Match Insights har enligt SAP ett användavänligt gränssnitt som gör det enkelt för tränare och spelare att prata om det som skett på planen.

Framöver vill SAP även att exempelvis fotbollsjournalister ska kunna få data från Match Insights, för att kunna ha bättre på fötterna när de gör sina analyser.

Tyskland spelar sin första VM-match på måndag den 16 juni då man möter Portugal. VM:s premiärmatch spelas ikväll klockan 22 svensk tid mellan värdnationen Brasilien och Kroatien.