Googles stora utvecklarkonferens I/O startar nu på onsdag och redan florerar en mängd rykten om vad som ska komma. Hetast av de heta spekulationerna är en stor satsning på kroppsnära teknik. Samsung ska enligt Cnet inta den stora scenen med en smartklocka som kör Android Wear. Klockan blir i så fall den första produkten med Android Wear, en specialanpassad Android för kroppsnära datorer. Den ska dessutom vara den stora presenten på eventet, varje år får utvecklarna som besöker mässan nämligen en cool pryl, tidigare år har det till exempel varit Nexus One, Galaxy Tab 10.1 och förra året Chromebook Pixel.

Även LG och Motorola har tidigare gått ut med att de kommer att släppa prylar med Android Wear och företagen väntas släppa nyheter kring detta i samband med Google I/O.

I samband med de nya prylarna med Android Wear kommer Google enligt Eweek att släppa en mjukvarutjänst för att hålla reda på hälsodata. Tjänsten ska heta Google Fit.

En ny Nexus-platta, troligen den sista, är ett annat hett rykte. Däremot mer osäkert, eftersom det verkar som att plattan ska släppas först under det fjärde kvartalet i år. Enligt Android Police blir det en 9-tumsplatta med HTC som tillverkare. Plattan kallas Volantis och ska ingå i Googles Nexus-serie under namnet Nexus 9. Den ska ha 2 GB ram-minne och gå att få med 16 eller 32 GB lagringsminne. Den ska vara 0,8 cm tunn och väga 418 gram och vara utrustad med en mycket högupplöst skärm.

Nexus är i sin tur den serie konsumentprodukter som Google säljer direkt till konsument. Det handlar om smarttelefoner och plattor och de kör ett oförvanskat Android, tillverkarna lägger annars på olika egna gränssnitt ovanpå standard-Android. Enligt ryktena på nätet håller Google på att överge Nexus till förmån för en ny serie av rena Android-produkter, Android Silver, skriver The Verge.

Fakta

Google I/O är inne på sitt sjätte år som Googles stora konferens för utvecklare. I år väntar man sig 6 000 besökare till den stora konferensanläggningen Moscone Center i San Francisco.