Det rör på sig hos den svenska fototjänsten Pic Hit Me. Inte nog med att man tidigare i juli inledde ett samarbete med scouternas globala organisation, nu meddelar man även att man lämnar Amazons molntjänst till förmån för Microsofts Azure.

– Vi sökte en stabil, flexibel och kostnadseffektiv lösning som vi kan växa tillsammans med. Microsofts ekosystem erbjuder ett stort mervärde kopplat till våra tjänster och vi valde därför att ta steget från Amazon till Microsoft Azure, säger Mathias Björkholm, CFO och grundare av Pic Hit Me.

Computer Sweden har tidigare skrivit om bolaget, som ofta nämns som ett Spotify för bilder. Just nu befinner sig företaget på en San Fransisco-turné, där man hoppas kunna knyta nya kontakter.

Microsoft och Pic Hit Me är inte helt obekanta med varandra och redan förra året var Microsoft en partner till svenskarna.

– Vi är fortfarande ett litet bolag som har stora globala kunder. Därför behöver vi vara snabbrörliga och då är flexibla och säkra molnlösningar en förutsättning.

– Mervärdet i Microsofts ekosystem gör att vi satsar på mer än Azure. Vi har valt att ta steget fullt ut på Microsofts plattform vilket redan resulterat i att vår tjänst är integrerad i Office 365, säger Mathias Björkholm på PicHit.Me