I samband med att Microsoft presenterade sin rapport för årets andra kvartal höll vd:n Satya Nadella ett tal där han ritade upp strategin för framtiden.

Och budskapet är tydligt: Microsoft tänker slå ihop alla större Windows-versioner för att istället satsa på ett enda operativsystem.

– Vi kommer strömlinjeforma den kommande versionen av Windows och gå från tre separata system till ett sammansatt system, säger han.

– Det här betyder ett operativsystem som täcker alla skärmstorlekar.

Tidigare har Microsoft arbetat med olika versioner av Windows, beroende på plattform men framöver är tanken att ett team ska sköta utvecklingen. Företaget kommer fortsätta sälja olika versioner av operativsystemet, men förhoppningen är att utvecklare nu ska kunna utveckla appar som fungerar på alla möjliga enheter.

När Satya Nadella tidigare i år tillträdde som vd för Microsoft pratade han mycket om att företaget måste anpassa sig till en värld där mobilt och molnet kommer först. Bland annat nämnde han att enheter och tjänster skulle prioriteras istället för operativsystem och pc.