Idag och under överskådlig framtid råder en jobbmarknad där it-proffsen kan ställa tuffa lönekrav och avvisa jobberbjudanden som inte är av toppkaraktär.

Enligt en undersökning nyligen från rekryteringstjänsten Dice.com avvisades 32 procent av alla jobberbjudanden, samtidigt som 61 procent kräver högre lön än vad de gjorde för ett halvår sedan.

Samtidigt planerar 70 procent av alla rekryteringsansvariga att anställa flera it-utbildade under andra halvåret i år, än under motsvarande period i fjol, enligt samma källa.

– It-proffsen verkar vilja vänta på rätt jobberbjudande, med rätt lön, säger Shravan Goli som är affärsområdeschef på Dice.com, till IDG News.

Alla tecken tyder på att läget för jobbsökare förbättras de kommande månaderna. De fyra senaste åren har arbetsgivarna kunna dra nytta av att utbudet av it-utbildade har överstigit efterfrågan. Den balansen är nu på väg att skifta till jobbsökarnas fördel.

– Arbetsgivarna har kunna dra nytta av en begränsad it-jobbsökarmarknad under de fyra senaste åren. Men nu blir det allt svårare att få tag i rätt personer, säger Shravan Goli.

Samtidigt är allt flera kandidater beredda att lämna jobb som de anser inte uppfyller deras krav.

– Personalomsättningen ligger på högre nivåer i år än i fjol. Under våren ökade andelen personal som sagt upp sig frivilligt och är nu över ett tioårigt genomsnitt.

Mer än åtta av tio rekryterare, i en undersökning från rekryteringsföretaget MRI Network, uppger att arbetsmarknaden idag domineras av jobbsökarna, samtidigt som företagen har problem med att anpassa sig till den nya verkligheten.

Enligt MRI Network så har 42 procent av alla jobbsökare som har fått ett jobberbjudanden avsagt sig det. Samtidigt uppger 31 procent att ett annat jobberbjudanden är främsta skälet.

Företagen vägrar att acceptera denna verklighet och att riskerar därmed att tappa topptalanger.

– Företagen måste omvärdera vad de är beredda att erbjuda för att hantera sin rekrytering. Tidigare rådde lågkonjunktur och många jobbsökare var beredda att ta vilket jobb som helst. Nu tvingas företagen ändra attityderna kring löner, eller så riskerar de ökad personalomsättning, säger Goli.