I dag gick rättegången mot Gottfrid Svartholm Warg i dansk domstol in på andra dagen. Svartholm Warg fortsätter att neka till att genom olaga dataintrång kommit över kopia på bland annat alla danskars personnummer. I stället hävdar han, precis som i de tidigare svenska rättegångarna, att hans dator fjärrstyrts av någon annan. Enligt Jyllandsposten lägger han nu skulden på fyra personer med aliasen Eraser, RBL, Nohyb. och Ripley. Svartholm Warg säger att han också vet vilka personer som döljer sig bakom namnen, men han vill inte riskera repressalier genom att avslöja det.

– För att inte bli kallad förrädare och golare vill jag inte upplysa om namnen. Jag sitter i arresten och det skulle vara med risk för min fysiska hälsa att göra det, säger han enligt Jyllandsposten.

Han säger också att han gett aliasen till danska polisen redan i de inledande förhören men att det inte funnits något intresse från polisen att undersöka dem.

Svartholm Warg agerade på ett liknade sätt när han stod anklagad i Nacka tingsrätt för intrång hos CGI (dåvarande Logica). Den gången var det enligt Svartholm Warg medlemmar ur hackargruppen The Lattice Team som låg bakom intrången.

Gottfrid Svartholm Warg fälldes trots det för intrången hos Logica både i Tingsrätten och Hovrätten. Hovrätten friade honom dock när det gäller anklagelserna om intrång i banken Nordeas datorer med hänvisning till att det inte gick att utesluta att hans dator varit fjärrstyrd.

Den danska rättegången väntas enligt Jyllandsposten pågå till slutet av oktober. Både Gottfrid Svartholm Warg och den 21-årige dansk som också står åtalad riskerar fängelsestraff på upp till 6 år.