Workday utvecklar ett molnbaserat program för personalvård, ett område som spås öka kraftigt. Inte minst storsatsar Bolanders gamla företag, SAP, inom detta – och har bland annat köpt på sig företag som Fieldglass och Successfactors.

Men Workday är snabbfotat. Senaste kvartalet hade bolaget en tillväxt på 74 procent vilket innebär en försäljning på 186,8 miljoner dollar. Mattias Bolander tror att företaget har stora fördelar gentemot jättarna SAP och Oracle.

– SAP har köpt på sig många bolag inom det här området, som till exempel Successfactors – som i sin tur köpt på sig många bolag, men under huven finns det inte en lösning, utan flera. Det är enklare för oss som hela tiden arbetar med vår lösning.

– Dessutom uppstår det frågor hos de större leverantörerna om de ska satsa på äldre produkter som både de och kunderna lagt ner mycket pengar på, eller de här nya molntjänsterna.

Workday grundades så sent som 2005 av David Duffield som grundat och sålt Peoplesoft till Oracle.

– När Workday grundades så var det en följd av att det hänt så mycket, med internet och med mobilen, men bolagen i it-branschen grundades på 80-talet och hade inte hängt med, vilket innebar att kunderna inte fick ut allt av utvecklingen.

I Workdays senaste delårsrapport talar bolaget om att företaget nu ska satsa på expansion utanför USA. Mattias Bolander rekryterades i maj för att bygga upp den nordiska verksamheten. Hittills har bolaget anställt ett dussin personer i Norden, både säljare och utvecklare.

– Utvecklingen sker till stor del lokalt, och därför behövs utvecklare också här. Gruppen som arbetar med utveckling sitter också spridd över hela världen.

I Norden har de just nu ett hundratal företag som använder Workday, däribland Scandic Hotell, Fazer och norska internetföretaget Opera.

– Generellt vänder vi oss till ganska stora bolag. När vi bearbetar nya kunder sitter de ofta med SAP, Oracle eller Infor. Men väldigt ofta har företagen också Excel och olika hemmabyggen. Ofta är det företag som sitter fast i en gammal lösning, det skapar frustration.

Allt fler företag flyttar upp sin personalhantering i molnet. I dag har bara tre procent av företag med mer än 5 000 anställda infört personalrelaterat beslutsstöd, enligt analysföretaget Gartner, men siffran spås öka till 15 procent år 2017.

När det gäller system för personalhantering är det ganska vanligt att det inte är it-organisationen, utan verksamheten som tar beslut om investeringen.

– Det här är system där verksamheten trycker på it-avdelningen, säger Mattias Bolander. Vi är egentligen inte så involverade i it-avdelningarna, förutom kring integration och dataextrahering, utan det är snarare ekonomichefen eller personalchefen vi pratar med.