Fysik
Priset gick till en japansk forskargrupp som mätt friktionen mellan en sko och ett bananskal när en person trampar på ett bananskal som ligger på golvet.

Neurovetenskap
En kinesisk-kanadensisk forskargrupp får priset för att man försökt förstå vad som händer i hjärnan på personer som ser Jesus ansikte på en skiva rostat bröd.

Psykologi
Forskare från USA, Storbritannien och Australien prisades för att ha samlat bevis för att folk som har för vana att stanna uppe sent på kvällen är mer självupptagna, manipulativa och psykopatiska än folk som går upp tidigt på morgonen.

Folkhälsa
En forskargrupp från Tjeckien, Japan, USA och Indien får priset för att ha undersökt om det är farligt mentalt för människor att äga en katt.

Biologi
Priset gick till forskare från Tjeckien, Tyskland och Zambia för att ha dokumenterat att hundar när de lämnar avföring föredrar att positionera sina kroppar längs jordens nord-sydliga geomagnetiska linjer.

Konst
En grupp forskare från Italien får priset för att ha mätt skillnaden i smärta människor upplever när de tittar på en ful tavla jämfört med en vacker tavla, samtidigt som de bombarderas med laser.

Ekonomi
Italienska motsvarigheten till Statistiska Centralbyrån prisas för att ha lyckats öka den officiella storleken på landets ekonomi genom att räkna med intäkter från prostitution, knarkhandel, smuggling och illegala penningtransaktioner.

Medicin
Forskare från USA och Indien får priset för att ha lyckats stoppa okontrollerbara näsblödningar genom att fylla näsan med bacon.

Polarforskning
En tysk och en norsk forskare prisas för att ha testat hur renar reagerar på människor som är utklädda till isbjörnar.

Näringslära
Ett spanskt forskarteam får priset för studien "Characterization of Lactic Acid Bacteria Isolated from Infant Faeces as Potential Probiotic Starter Cultures for Fermented Sausages".

Alla vinnare och länkar till deras forskning finns på Ig Nobels webbsida.