Först fanns det ingen it-minister. "It är ju infrastruktur, så jag tror det ligger på (infrastrukturminister) Anna Johansson", var beskedet från näringsminister Mikael Dambergs stab. Sedan uppdaterade Miljöpartiet sin hemsida och satte titeln it-minister på Mehmet Kaplan. Då kontrade Socialdemokraterna på Twitter - infrastrukturministern har ansvar för it.

Samtidigt är tjänstemännen på näringsdepartementet levande frågetecken - de har heller ingen aning.

Förhoppningsvis kommer vi under dagen få reda på hur det ligger till. Men det är oroväckande att de två regeringspartierna inte verkar ha snackat ihop sig över huvud taget om ansvaret för it-politiken.

Detta i en tid när digitaliseringens förändrande kraft påverkar allt i samhället, från arbetsliv till miljön, från det djupt privata till det allmänna och gemensamma.

Det är inget krav att en ny regering ska ha en dedikerad it-minister, eftersom it och digitaliseringen genomsyrar allt och därmed bör finnas på samtliga ministrars dagordning.

Men nog kan man kräva att regeringspartiernas företrädare ska veta om en it-minister tillsatts över huvud taget? Och vem det i så fall blir?

Om inte annat för att visa att man tar it-frågorna på allvar. Nu ser det tyvärr inte ut så.