It-ministerposten är ännu höljd i dimma. Först hade ingen den – nu verkar två ha fått den. Att den hamnar på näringsdepartementet verkar stå klart men om ansvaret hamnar hos bostadsminister Mehmet Kaplan eller hos infrastrukturminister Anna Johansson är högst oklart. Varken pressekreterare eller tjänstemän på näringsdepartementet kan ännu svara på vem av dem som har ansvaret – eller om det är delat.

– Jag borde väl vara den som vet, men det gör jag inte. Det är lite rörigt fortfarande, säger Fredrik Ahlén som är expeditionschef på näringsdepartementet.

Han räknar dock med att upplägget för it-frågorna klarnar under eftermiddagen när departementets tjänstemän träffar de nya ministrarna.

– Ja, förhoppningsvis vet vi mer senare i dag.

Mehmet Kaplan har suttit i riksdagen för Miljöpartiet sedan 2006, Under första mandatperioden satt han som ledamot i Justitieutskottet och som suppleant i EU-nämnden och Utrikesutskottet. Den senaste mandatperioden har han varit Miljöpartiets gruppledare i riksdagen.

Anna Johansson är tung socialdemokrat i Göteborg där hon är ordförande för arbetarkommunen. Sedan 2009 har hon varit biträdande kommunalråd i Göteborg med ansvar för skola, barn och unga och fritid.