– Ja, jag är it-minister, säger Mehmet Kaplan när Computer Sweden hugger honom efter regeringens konselj på slottet på fredagseftermiddagen.

Han är fortfarande lite omtumlad och konstaterar att det bara gått några timmar och att det är mycket att sätta sig in i.

– Sverige ska vara bäst på att utnyttja och använda digitaliseringens möjligheter och det arbetet har ju på börjats. Jag sitter på näringsdepartementet där de här frågorna har en bredd och ett djup. Där Mikael Damberg som näringsminister har ett fokus på de här frågorna och där jag som it-minister kommer att ha djupet.

Exakt vilka frågor som hamnar på hans bord är it-ministern fortfarande osäker på.

Kommer du att ha en samordnande roll eller vara mer specifikt inriktad på de näringspolitiska delarna?

– Det ska vi titta närmare på när vi sätter oss nu i eftermiddag.

Har infrastrukturminister Anna Johansson en del av de här frågorna eller är det du som håller i det på näringsdepartementet?

– Vi har delat upp det och det är det vi nu ska titta på så att vi får bästa möjliga lösning så totalen blir bra. Vi har ännu inte hunnit tala med varandra, säger Mehmet Kaplan.

Anna Johansson däremot säger sig inte ha uppfattat att hon ska fån ågra it-frågor på sitt bord.

– Nej, det ska jag inte. Jag har förstått att jag bara har transport, järnväg och övrig infrastruktur och inte it, säger hon.

– Men då får vi väl slåss om det på måndag.

"Ja, jag är it-minister". Hör Computer Swedens första intervju med den nye it-ministern, Mehmet Kaplan, MP:

"Nej, jag är inte it-minister". Infrastrukturminister Anna Johansson, S, dementerar: