Halon Security är ett i raden av svenska företag som med framgång hittat en nisch på säkerhetsmarknaden. 2007 lanserade företaget sin produkt som hjälper små- och medelstora företag att göra sin e-post säkrare. Från början var produkten traditionell i den meningen att kunden installerade den på sina egna servrar.

– Vi har anpassat oss till molntrenden, så idag har vi också en tjänsteversion, säger Peter Falck, som är en av grundarna och vd på företaget.
Produkten består av tre moduler: en egenutvecklad, en öppen källkod och en kommersiell i kombination. Försäljningen av molntjänsten sker via partner och den driftas på tre olika ställen i Sverige.

– Vi kan garantera att våra kunders e-post aldrig går utanför Sverige. Något som vi tycker är viktigt eftersom vi nog får betraktas som säkerhetsfreaks.
Bland kunderna märks både hostingleverantörer och webbhotell. Grundläggande funktioner är antispam och antivirus, men också transaktionssäkerhet.
– Vi kan visserligen inte lämna hundra procents garanti för det kan ingen, men vi har också skydd mot phising och spoofing.

Förstapriset i London är i kategorin säkerhetslösningar till små- och medelstora företag. I andra klasser belönades etablerade leverantörer som RSA och Palo Alto Networks.