HIT-bolagets namn: Vergic

Inriktning: Företaget har ett sälj- och kundserviceverktyg för att förbättra e-handel och kundservice. Plattformen ger en realtidsöversikt som ger företagen möjlighet att fånga upp kunder i ett läge där problem riskerar att uppstå och köpprocessen riskerar att avbrytas. Plattformen har flera interaktiva och visuella kommunikationsmöjligheter, och kan även se varje enskild kund.

Teknik: Teknik för att underlätta och förbättra e-handel är bland det mest intressanta som finns att tillgå just nu, om man frågar riskkapitalister och analytiker. Vergic har skaffat sig en bra position på marknaden.

Hajp: Vd Alexander Lunde var nominerad i klassen årets företagare på Malmö stads näringslivsgala förra året. Bolaget är omskrivet en hel del i Computer Sweden och dagstidningar framför allt i södra Sverige.

Omsättning 2013: 37,7 miljoner kronor.
Omsättning 2012: 29,1 miljoner kronor.

Antal anställda: 26 (senaste årsredovisningen).

Grundat: 2007

Ort (huvudkontoret): Malmö

Fakta

Computer Sweden listar under hösten Sveriges 50 hetaste tillväxtbolag inom it och telekom. Bolagen presenteras på computersweden.se och i tidningen fram till prisutdelningen den 18 november då årets HIT-bolag ska koras.