Samtliga handlare som lagt upp Nexus 6 till förhandsbeställning är ense om att 6 000 kronor är ett rimligt pris. Det handlar om den version som har inbyggt flashminne på 32 GB men längre fram kommer även en som rymmer det dubbla.

Denna gång är det Motorola, ett företag vars telefondel tidigare ägdes av Google själva men som nu ägs av Lenovo, som har fått äran att tillverka Googles toppmodell. Det innebär att Nexus 6 bär vissa drag av Moto G och Moto X, exempelvis en konstruktion som ska klara stötar och vattenstänk.

På Motorolas produktsidor står det lite vagt att Nexus 6 är ”water resistant” i stället för ”waterproof” vilket alltså inte garanterar att man kan filma under vatten på samma sätt som med Sonys modeller. De tester som gjorts på vissa håll med Moto G och Moto X visar dock att telefonerna fungerar utmärkt även efter att ha legat i vattnet en halvtimme.

Nexus 6 är en tung pjäs som väger 184 gram och har en amoled-skärm på sex tum med upplösning på 1440x2560 punkter, precis som LG:s toppmodell G3.
Processorn är en fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 805 vilket alltså inte är en 64-bitarsprocessor till skillnad från den Nvidia Tegra K1-processor som Google använder i surfplattan Nexus 9. Det innebär att man inte kan utnyttja större arbetsminnen än 4 GB och i Nexus 6 är det 3 GB som gäller.

Den nya telefonen har en kamera på 13 megapixel med optisk bildstabilisering och ett batteri på 3 220 mAh vilket ska borga för batteritider på minst 24 timmar. Därtill har den en snabbladdare som ska ge sex timmars drift efter 15 minuters laddning.

Får man tro de handlare som nu börjat flagga för den nya telefonen ska den finnas ute i svenska butiker 20 november.