Vad är det ni har utvecklat?
– Det är en webbapplikation för diabetespatienter. I testet får man svara på frågor och jämföra sina fötter med illustrationer. Beroende på vad man svarar får man personliga råd om egenvård, skoråd och vilka ens riskfaktorer är. Det handlar framför allt om att ta om sina fötter och minimera risken för sår

Hur känns det att ha prisats för det här?
– Jätteroligt. Framför allt är det en bekräftelse på att vi gör något rätt. Tyvärr hann vi inte fira så mycket eftersom vi skulle ta tåget tillbaka till Göteborg. Men något glas champagne blev det.

Varför tror du just ni vann?
– Juryn påpekade att vi tänkt på hur vi skulle lansera och gå vidare. Sedan är det en bra produkt. Vi står i kontakt med diabetikerförbundet, alla är peppade på applikationen.

Hur går ni vidare?
– Vi tror att det här kan hjälpa folk och kommer fortsätta arbeta för att applikationen ska bli verklighet. Sedan är det svårt att säga exakt när det sker. Själva applikationen är egentligen klar för bruk, men vi behöver slipa på bland annat texten. Rent teoretiskt skulle vi kunna lansera den inom någon vecka. I framtiden vill vi kunna lägga till exempelvis kamerafunktioner, men då behöver vi nog anställa någon.

Fakta

Målet med tävlingen Applicera hälsa är att deltagarna under 24 timmar ska ta fram en app som sjukvården verkligen behöver och som kan lösa problem i patientens vardag. Förhoppningen är att ta fram nya tekniska lösningar för svensk sjukvård.