SAP går med på att betala Oracle 359 miljoner dollar i skadestånd och ränta, istället för de 1,3 miljarder som företaget tilldömdes efter ett domslut år 2010.

SAP stämdes av Oracle år 2007 efter anklagelser om att dess numera nedlagda dotterbolag Tomorrownow hade laddat ned Oracle-mjukvara, och samtidigt erbjudit support till Oracles kunder.

SAP erkände slutligen att dess dotterbolag hade agerat fel, vilket ledde till att företaget i domstol dömdes att betala 1,3 miljarder dollar i skadestånd, motsvarande cirka 9,7 miljarder kronor.

Beslutet upphävdes senare av en distriktsdomare, Phyllis Hamilton som ansåg att skadeståndet var för högt. Därefter fick Oracle välja mellan att acceptera ett lägre skadestånd på 272 miljoner dollar, eller pröva fallet i domstol på nytt. Därefter fastställde en annan domstol skadeståndet till 356,7 miljoner dollar.

I ett uttalande uppger Dorian Daley som är juridisk talesperson för Oracle, att företaget gläds över att dess ansträngningar att skydda sin innovation och aktieägarnas intressen, nu har burit frukt.

– Det här skickar ett starkt budskap till alla som föredrar att fuska mot att konkurrera på ett rättvist och lagligt sätt, säger han.

Oracle får nu 356,7 miljoner dollar i skadestånd och 2,5 miljoner dollar i ränta, enligt ett utslag från en distriktsdomstol i Oakland under torsdagen.

Oracle får också behålla 120 miljoner dollar som företaget har fått från SAP i rättegångskostnader.

SAP uppger sig vara nöjt med uppgörelsen, enligt vilken Oracle inte driver fallet vidare.

– Vi är också nöjda över att domstolen till slut acceptera SAP:s argument för att begränsa Oracles överdrivna skadeståndskrav och att Oracle nu har bestämt sig för att avsluta hela ärendet, säger en talesperson för SAP.