Det var folkligt, festligt och fullsatt när Computer Sweden delade ut priser till årets HIT-bolag och presenterade årets lista. 120 personer, majoriteten från något av de 50 nominerade företagen, minglade i IDG:s lokaler i Vasastan i Stockholm.

Vinnare blev spelutvecklingsbolaget Mag Interactive som står bakom ordspelet Ruzzle.

Läs mer: Här är hetaste it-bolagen – hela listan

– Det känns fantastiskt, överraskande och skitkul, kommenterade personalchefen Ida Wate.

Det vinnande bolaget förklarade framgångarna under det gångna året med ”otroligt skicklig personal och ett väldigt bra spel”.

– Nu jobbar vi intensivt med att följa upp Ruzzle, och hoppas att vi får fram en ny vinnare, fortsatte Ida Wate.

scenen
Tillväxtraketen Mag står bakom spelsuccén Ruzzle. Nu kan företaget även titulera sig som Årets HIT-bolag 2014. Foto: Martin Fältström.

Mag Interactive fick priset bland annat som en följd av en tillväxt på 500 procent under 2013 – samtidigt som de hade en vinstmarginal på nästan 70 procent. Bolaget har också uppmärksammats för sina avancerade analyser av den enorma mängd data spelet genererar.

På andra plats kom programföretaget Zenterio efter ett år då bolaget knipit flera stora internationella kontrakt, bland annat med tyska operatören Deutsche Telekom. Marknadschefen Pelle Rosell var nöjd med kvällen.

– Jag tror det är väldigt viktigt med den här typen av galor och prisutdelningar. Jag fick till exempel ett sms från vår styrelseordförande Olli Pekka Kallasvuo (Nokias förre vd) i morse, där han önskade oss lycka till i kväll. Och det gick ju bra.

Tredjeplatsen lade uppstickaren Quickspin beslag på. Bolaget utvecklar mjukvara för kasinospel och har vuxit snabbt sedan bolaget startade 2011. Under 2013 hade företaget en omsättningsökning på 173 procent.

Fakta

Computer Sweden listar varje år Sveriges 50 hetaste tillväxtbolag inom it och telekom.

Kriterierna för att komma med på listan är:
> Egen produkt eller teknik
> Huvudkontor i Sverige
> Minst två årsredovisningar att visa upp
> Tillväxt på omsättningen och omsättning på högst 100 miljoner kronor
> Tekniken ska vara innovativ, och bolaget hypat och omtalat