Uppdaterad. Enligt presschef Oliver Carrá har företaget haft stora störningar i både mobil- och datanät till följd av en större attack. Även företagets adsl-kunder är drabbade.

– Jag kan konstatera att det är så till följd av en attack. Det är nationellt. Både privat- och företagskunder är drabbade.

– Attacken är inte riktad direkt mot Tele2, men konsekvensen påverkar Tele2.

Rör det sig om en ddos-attack?

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera. Det vi kan konstatera är att det rör sig om någon form av överbelastningsattack.

Uppgifter i sociala medier gör gällande att störningarna startade runt klockan 13. Kunder som då ringde in till supporten ska ha fått beskedet att det handlade om en ddos-attack.

Strax innan halv tre på fredagseftermiddagen började mobilsurfandet att fungera för flera kunder. Även Tele2:s hemsida blev tillgänglig.

– Det stämmer. Cirka 14:15 kan vi konstatera att många av kunderna inte längre har problem med överbelastningen. Men vi fortsätter att följa det noga, vi vill inte blåsa över faran än.

Vid halv fem på fredagseftermiddagen meddelar Tele2 att felet nu är avhjälpt. Det kan vara vissa fortsatta problem med att nå tele2.se men det ska inte ha att göra med attacken.

Vilken typ av attack som genomförts och mot vad är ännu oklart.