Under 2015 stiger sysselsättningen i Sverige med 46 000 personer i år, enligt en rapport som Arbetsförmedlingen publicerade i dag.

Bäst möjligheter till jobb finns för ingenjörer samt inom områdena data/it, pedagogiskt arbete, hälso- och sjukvård, och byggsektorn. Däremot råder fortsatt stor konkurrens inom kultur, media och design.

Håkan Gustavsson, analytiker på Arbetsförmedlingen, konstaterar att den stora jobbtillväxten sker inom yrken med tjänsteinriktning.

– Vi ser att utbildning och erfarenhet blir allt viktigare för den som söker ett arbete. Den starkaste tillväxten väntas inom yrken som kräver utbildning på eftergymnasial nivå, säger han.

Enligt Arbetsförmedlingen återfinns både it-arkitekter och system- och mjukvaruutvecklare i kategorin där det råder störst brist på sökande, alltså minst konkurrens om jobben, under 2015. Även på fem och tio års sikt råder brist på sökande inom datayrken.


Sök ditt drömjobb idag.csjobb.se finns det just nu hundratals lediga jobb för utvecklare, it-arkitekter, affärsutvecklare och många fler.