Office

De viktigaste komponenterna i kontorspaketet Office har nu kommit i en version för Windows 10 preview. Det handlar om Word, Excel och Powerpoint som går att ladda ner från Windows Store Beta. Microsoft uppger att produkterna ska ha funktioner som gör det enklare att styra det mesta med fingerrörelser i stället för med tangentbord och mus.

Läs mer: Uppdateringar i Windows 10 skapar krångel

Word, Excel och Powerpoint är först ut i lanseringen av nya Office för Windows 10 och näst på tur står sedan grupprogrammet Outlook och anteckningsmodulen Onenote som likt Windows 10 preview blir gratis tillgängliga för alla testare.

Läs mer: Analytiker gör tummen upp för Windows 10

Exakt när de färdiga produkterna ska bli tillgängliga är inget som Microsoft gått ut med ännu. Allt man säger är att de kommer under årets andra kvartal vilket troligen innebär att lanseringen sammanfaller med den skarpa versionen av Windows 10. Det troligaste är då att den här versionen av Office blir gratis för både telefoner och surfplattor vars skärmar är åtta tum eller mindre. Nu under våren inleder Microsoft även marknadsföringen av Office 2016, det mer fullödiga kontorspaketet som även det förväntas rullas ut senare under året.