Arm Mbed IoT Starter Kit - Ethernet Edition.
Nu är startpaketen för sakernas internet här.

Arm Mbed IoT Starter Kit - Ethernet Edition. Det är det tämligen otympliga namnet på ett startpaket från Arm för den som vill koppla upp prylar på internet. Det innehåller ett kontrollkort från Freescale med Arms processor Cortext-M4 och anordningar för anslutning (sensor io application shield). Tanken är att Arms operativsystem Mbed OS ska användas, liksom annan mjukvara från Arm för att hantera säkerhet, kommunikation och administration.

Läs mer: Cio:n letar nycklar till sakernas internet

Även IBM är med på ett hörn. Det ska vara enkelt att ansluta enheter som kopplas upp med Arms startpaket till IBM:s molnplattform Bluemix. Det ska göra det möjligt att skapa prototyper av tjänster, med funktionalitet som dataanalys.

Prototyper har redan distribuerats till exempelvis den brittiska forskningsorganisationen Science and Technology Facilities Council.

– Vi förväntar oss att startpaketet i kombination med IBMs IoT Foundation ska förbättra affärsvärdet under utveckling och produktion, säger David Moss på Science and Technology Facilities Councils Hartree Centre.

Läs mer: It-branschen laddar för att hoppa på internet of things-tåget

I ett första skedet är det ethernetanslutning som gäller för startpaketet, men Arm skriver i ett pressmeddelande att man kan tänka sig anslutning via till exempel mobilnät och wi-fi i framtida versioner.