Redan innan rättsprocessen angående de beslagtagna servrarna på Bahnhof dragit igång på allvar går internetoperatören ut med nya uppgifter. Antipiratbyrån betalade enligt en utredning från Bahnhof en man för att fylla de beslagtagna servrarna med upphovsrättsskyddat material. Mannen, som i utredningen kallas Rouge, ska vara vän med den nättekniker som haft hand om servrarna.
– Jag hade inte gått ut med de här uppgifterna om jag inte var säker. Vi har fått bekräftat från nätteknikern att Antipiratbyrån visste om allting, säger Jon Karlung.
Ett bevis på verksamheten är flera loggfiler som funnits i nätteknikerns förvar och som Bahnhof fått tag på.
Förutom att fylla servrarna med material har Antipiratbyrån också enligt utredningen köpt och sänt över hårdvara till Bahnhof för 20 000 kronor för att få plats med allt material.
Nätteknikern som haft hand om servrarna arbetade tidigare hos en annan mindre internetoperatör och hade där hand om samma servrar. När killen sedan för ett år sedan anställdes av Bahnhof följde också servrarna med dit.
Sedan tillslaget mot Bahnhof ville ansvariga för internetoperatören själva ta reda på vad som verkligen hade hänt och tillsatte den utredning som nu står till grund för de nya uppgifterna.
– Jag har genomfört intervjuer med alla i personalen och ganska snabbt växte det fram en bild. Men jag gick inte ut med informationen förrän jag var säker på min sak, säger Jon Karlung.
Henrik Pontén, jurist på Antipiratbyrån, vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna från Bahnhof.
– Vi kommer att titta närmare på vad Bahnhof har skrivit. De förtjänar ett vettigt bemötande och det kommer vi att ge dem, säger han.
Det faktafel om att nätteknikern skulle vara anställd av Antipiratbyrån som tidigare fanns i artikeln är ändrat. Det är alltså bara informatören Rouge som har direkta anknytningar med Antipiratbyrån.