Peter Terwiesch
Peter Terwiesch är divisionschef för ABB Process Automation.

Bolagen uppger i ett pressmeddelande att marknaden för molntjänster utvecklas mycket snabbt och väntas nå en storlek av 30,5 miljarder dollar 2018.

För att möta den här marknaden har de tecknat ett samarbetsavtal för utveckla en automationsplattform som optimerar de fysiska och virtuella resurserna för datacenter och molnoperatörer.

Läs mer: Sverige i patenttopp

Genom att kombinera Ericssons molnsystem och ABB:s infrastrukturlösning för datacenter, som går under namnet Decathlon for Data Center, ska de som använder Ericssons molntjänster få tillgång till industriklassade system och verktyg, för att styra och automatisera kraft-, kyl- och it-system.

– I takt med att datacentermarknaden mognar börjar ägare och operatörer efterfråga samma nivå på styrning och automation som andra komplexa, affärskritiska anläggningar kräver, säger Peter Terwiesch, divisionschef för ABB Process Automation.

Läs mer: Forskare varnar: Uppköpen som hotar Sverige

– Vår allians med Ericsson för in automation av fysiska, mekaniska och elektriska infrastrukturer rakt in i hjärtat på storskaliga it-miljöer. Datacenter och molnoperatörer får därigenom tillgång till den teknik de behöver för att optimera arbetsbelastning och spara driftskostnader.


CITE Conference till Stockholm 21-22 april!

Här samlas alla typer av IT-beslutsfattare för att prata om digitaliseringen som driver framtidens affärer.

Fokus ligger på mobilitet, säkerhet, molnet och big data.

http://cite.event.idg.se