Smart kapp
Smart Kapp överför anteckningar till mobilen.
Kanadensiska Smart Technologies hör till de stora leverantörerna av digitala skrivtavlor och kommer nu med en variant som har direktkoppling mellan tavla och mobila enheter.

Läs mer: Nu kan du äntligen förvandla din surfplatta till en ritplatta

– När man sätter sig på mötet ansluter man sig till tavlan via blåtand och kan vara igång med att spara allt som skrivs på bara ett par minuter, säger Henrik Rentsch, marknadsdirektör på Netsmart som är distributör för Smarts produkter i Sverige.

Den nya skrivtavlan heter Smart Kapp och har funktioner för att spara ögonblicksbilder från tavlan digitalt för distribution i pdf-format efter mötet. Därtill kan även mötesdeltagare som sitter på annat håll följa vad som skrivs på tavlan via surfplattor, bärbara datorer och telefoner.

– Det gör man via en app som nu finns för Android och IOS medan en Windowsversion kommer lite senare, säger Henrik Rentsch.
Väljer man den version av Smart Kapp som har en skärm på 42 tum ligger priset på 8 800 kronor medan man får betala runt 12 000 kronor för en skärm på 84 tum. Produkterna ska börja säljas i april.