– Den siffra vi brukar släppa är kundsiffran och den är idag 1,5 miljon. Det tuffar på bra, säger Johan Ragnevad.

Han vill inte säga något som om hur många betaltransaktioner dessa kunder gjort via Wywallet.

– Men vi har en bra månad bakom oss nu. I samband med större tv-evenemang som Melodifestivalen och Idol får vi nya kunder och höjd kundaktivitet, säger Johan Ragnevad.

Läs mer: Wywallet vill in hos näthandlarna

Snart tre år har gått sedan de fyra mobiloperatörerna Teliasonera, Tele2, Telenor och Tre lanserade sin gemensamma mobilbetalsatsning. Men Wywallet fick problem direkt med upprörda kunder som inte kunde fortsätta att köpa exempelvis sms-biljetter i kollektivtrafiken utan att först registrera sig.

Men i dag är det ändå små sms-betalningar är ryggraden i Wywallets verksamhet. Förutom röstning i musikprogram i teve, handlar det om betalning för medieinnehåll, typ Aftonbladet Plus och spelkrediter i onlinespel på Facebook.

– Allt detta är viktiga sektorer för oss. Fokus ligger fortsatt på små och snabba betalningar som är naturliga att göra via mobilen. Huvuddelen av affären idag är småbetalningar via sms, säger Johan Ragnevad.

Inom näthandel och butiker har det hittills gått trögare för Wywallets mobilbetalningar.

Läs mer: Wywallet blöder pengar - så mycket har tjänsten kostat

– Det går långsamt framåt. Här handlar det om att stimulera ett beteende långsiktigt.

Fokus ligger fortsatt på små och snabba betalningar

Johan Ragnevad tog över som vd för en dryg månad sedan efter Jakob Söderbaum. För Johan Ragnevad är det andra gången i ordningen han äntrar vd-stolen i mobilbetalbolaget. Han var också vd under några månader när bolaget drog igång verksamheten 2012. Mellan sina båda vd-pass har Johan Ragnevad jobbat som Wywallets affärsutvecklingschef.

– Cirkeln är sluten kan man väl säga. Jag kan ju verksamheten väl, så det är roligt att köra vidare, säger Johan Ragnevad.

Förutom siffran på antalet användare är väldigt lite känt om hur det egentligen går för Wywallet. Årsredovisningen för 2013 visar att bolaget bakom Wywallet, 4T Sweden, det året gjorde en förlust på drygt 70 miljoner kronor på en omsättning 21,5 miljoner kronor. Det framgick också att de fyra mobiloperatörerna pytsat in närmare 150 miljoner i aktieägartillskott.

Har det gått bättre ekonomiskt under 2014?
– Det kan jag inte kommentera, säger Johan Ragnevad.

Hur lång tid har mobiloperatörerna gett Wywallet för att ”dyrka upp” mobilbetalmarknaden?
– Det finns ingen uttalad tidsgräns på det viset. Sms-betalningarna frodas ju redan och är en väldigt viktig och populär tjänst i sig.

Varför har det gått så trögt för mobilbetalningar i stort?
– Vissa saker tar lång tid. Det är ett antal olika parametrar som ska sammanfalla för att det ska bli volym av det.

Fakta

Här är alla vd:ar i mobiloperatörernas gemensamma mobilbetalbolag 4T Sweden som ligger bakom Wywallet:

Februari 2012: Wywallet drar igång med Johan Ragnevad som tillförordnad vd. Efter ett par månader ersätts han på vd-stolen av Ingrid Lindström från Payzone Nordic.

Maj 2013: Ingrid Lindström slutar som vd och går över till mobilbetalkonkurenten Seamless. Istället blir Jakob Söderbaum vd. Han kommer från en chefsbefattning på Klarna.

Februari 2015: Jakob Söderbaum slutar och Johan Ragnevad går in på sin andra runda som vd för Wywallet.