Xiaomi
Xiaomi gör sitt intåg på den europeiska marknaden senare i år.

Kinesiska Xiaomi har lanserat ett antal nya telefoner, tv-apparater och smarta armband. Telefonen Redmi 2A ska börja säljas via operatören China Mobile för motsvarande 890 kronor, vilket är ett par hundra kronor mindre jämfört med föregångaren Redmi 2. Det är ett imponerande pris med tanke på att telefonen har en hd-skärm på 4,7 tum, kamera på åtta megapixel och en fyrkärnig processor.

Läs mer: Samsung lågprissatsar efter dramatiskt vinstras

En förklaring till det låga priset ska vara att Xiaomi samarbetar med kinesiska kretstillverkaren Leadcore Technology i stället för mer etablerade aktörer på marknaden.

Xiaomi firar i nästa vecka femårsjubileum och lovar i samband med det att rulla ut ett antal tunga nyheter samt rea ut flera storsäljare. Företaget har mest uppmärksammats för billiga telefoner men under senare tid har utbudet kompletterats med både aktivitetsarmband, portabla mobilladdare, hörlurar och smarta skor.

Läs mer: Ericsson till attack mot kineser

Nu lovar Xiaomi att man senare i år ska inleda den europeiska försäljningen av dessa kringprodukter via egna butiker och på e-handelsplatsen mi.com.
Enligt analysföretaget IDC blev Xiaomi förra året Kinas största mobilleverantör och IDC tror att uppstickaren kommer att kunna skeppa 100 miljoner telefoner före årets slut.