Gucci + Will.i.am = smartwatch
Gucci
Nja. Så kan man väl i bästa fall sammanfatta Black Eyed Peas-stjärnan Will.i.ams wearable-enhet Puls. Den var med andra ord ungefär lika bra som Black Eyed Peas. Det stoppar emellertid inte modejätten Gucci från att samarbeta med den techintresserade rapparen kring en smartwatch. Presskonferens har man haft och prototyp har man visat upp. Specifikationer, priser eller lanseringsdatum är än så länge totalt okända faktorer.

Smidig megahub för usb
Vooni
Vooni – ett varumärke kanske mest känt för sina internetradioapparater. Men man har förstås annat skoj i produktportföljen också, som den här riktigt coola usb-huben. Hur en usb-hub kan vara cool? Javars – förse den med hela sju usb-portar med stöd för usb 3.0 och förse dessutom var och en av dem med en på/av-knapp så att du slipper dra ur kontakten varje gång. Smidigt som tusan, kort och gott. Priset ligger på 350 kronor på www.coolstuff.se.

Låt ringasken filma frieriet
Ring Cam
Förutsatt att den tilltänkta svarar ja så kan den här ringasken kallad Ring Cam bli en av de bästa investeringar du någonsin gjort. Du har säkert redan hajat grejen, att den filmar frieriet från bästa tänkbara vinkel. Och kameran syns inte förrän asken öppnas, varpå den förhoppningsvis ändå hamnar i skymundan av ringen du köpt. Priset ligger på motsvarande 850 kronor plus frakt.

Smartwatch med 30-dagarsbatteri
Smart watch
Nej, den ser inte ut som en smartwatch. Den är snyggare än så, för att vara helt ärlig. Dessutom har den en batteritid på i sammanhanget helt sanslösa 30 dagar. Skärmen är monokrom, vilket lär bidra till den fantastiska batteriprestandan, även om det knappast kan vara hela hemligheten. Inte saknar den någonting som smartklockor normalt sett har heller. Här finns allt från sensorer som mäter hur många steg du tar och hur bra du sover till funktionalitet för notifieringar från alla möjliga smartphoneplattformar. Vector är namnet på klockan vars pris börjar på cirka 2 000 kronor.

Allt i en liten kub
Wondercube
Varför släpa runt på en massa Iphonetillbehör, när det räcker med en kub på bara en kubiktum? Wondercube har i princip allt du kan tänkas behöva. Laddare, extra minne och ficklampa. Dessutom kan den användas som stöd för enheten när du ska kolla på film eller dylikt. Wondercube finns på crowdfundingsajten Indiegogo och har redan nått långt över sitt finansieringsmål.

Slut på portar? Aldrig!
infinite us
Jo, nog finns det förstås en gräns för hur långt man kan ta det här konceptet också. Men en kul och smart lösning på det alltför vanliga usb-dilemmat är det hur som helst. Infinite USB heter innovationen som finns i ett antal olika utföranden, med microusb, Lightning eller honkontakt. Inte nog med att det förenklar, det ser också välordnat och snyggt ut. Kickstarter är det som gäller och där kostar en uppsättning motsvarande 100-lappen, ungefär.

TV från Xiaomi
Xiaomi
Xiaomi? Är inte det den där kinesiska smartphonetillverkaren? Jo. Nog är det så. Men kan Samsung och LG så kan väl Xiaomi också. Således – voilà! En tv. Mi TV2 är namnet på apparaten som är av led-typ och på 40 tum. Full hd-panelen är från Sharp och under huven sitter en fyrkärning propp på 1,45GHz samt 1,5 GB ramminne. Rätt mycket bra stuff med tanke på priset på motsvarande 2 700 kronor.

Roligare tangentbord
Emoji
Emojis tar allt större plats i våra digitala konversationer. Och för att förtydliga ditt odelade stöd till den här utvecklingen (eller?) så köper du förstås ett stycke Emoji Keyboard. Förutom att alla symboler finns direkt på tangenterna så följer även en mjukvara med som gör att du enkelt aktiverar emojisarna genom att trycka in caps lock. Kickstarterprojektet går lite trögt i skrivande stund, så in och backa!