Mattias Bolander
Mattias Bolander framhåller analysfunktionerna i Workdays molntjänst för konsultföretag och stora projekt.
Workday har nått stora framgångar med företagets hr-tjänst, men erbjuder även ekonomifunktioner. Ett säljargument är att alla data finns på samma ställe och bara i en version, vilket ska göra det lättare att både få överblick och att hålla reda på detaljer. Med lanseringen av tjänsten Professional Services Automation, psa, som är avsedd för konsultföretag, konsultavdelningar och stora projekt, hoppas Workday dra full nytta av sin arkitektur. Psa omfattar både hr- och ekonomifunktioner.

Läs mer: Workday kartlägger anställda

Workdays Nordenchef Mattias Bolander beskriver möjligheterna att hålla reda på detaljer i tidsuppföljningen, liksom inbyggda analysfunktioner, som viktiga funktioner för den tänkta målgruppen.

– I Sverige är det extra viktigt att behålla nyckelpersoner för de här företagen och det kan vår tjänst bidra till, säger Mattias Bolander.

Han är noga med att påpeka att psa inte bara är tänkt för konsultföretag, utan även för interna projekt. Men tjänsten är inte avsedd för traditionell projekthantering. Av naturliga skäl, med tanke på Workdays historia, ligger mycket fokus på att hantera personal, och här kommer inbyggda analysfunktioner in i bilden.

Läs mer: Unilever inför personalvård från Workday

Ett exempel på en analys som kan genomföras är att undersöka när det finns risk för att konkurrenter försöker värva medarbetare.