maskin
X-IO Technologies lagringsenheter går under namnet ISE, Intelligent Storage Element, och bygger på teknik som företaget för några år sedan köpte loss från Seagate. Tidigare har X-IO byggt enheter med både roterande diskar och flash men de produkter som nu ska tas in på den svenska marknaden är helt flashbaserade.

Produktserien ISE 800 är nämligen inriktad på transaktionshantering i kritiska databasapplikationer och då är flash att föredra framför traditionella diskar. I det nya utbudet ingår ett antal modeller som rymmer upp till 51 TB och som alla uppges kunna vara i drift i minst fem år utan underhåll.

Som samarbetspartner för den svenska lanseringen har Coloradobaserade X-IO Technologies valt Comstor som ingår i amerikanska Westcon Group och har kontor i Malmö och Stockholm.

– Vi är återförsäljare för X-IO i Sverige men har ännu inte sålt någon av deras produkter. Dock har vi fått en del förfrågningar och just att du får så mycket prestanda för pengarna gör dem intressanta, säger Comstors affärsutvecklare Joakim Arbhede.

Sedan tidigare har X-IO Technologies även ett samarbete med Unisys kring support och installation av lagringsenheter.
Bland övriga lagringsföretag som nyligen börjat satsa på den svenska marknaden märks Pure Storage, Nutanix, Simplivity, Nimble Storage, Tintri, Violin Memory och Nimbus Data.

Läs mer:
Lagringsjätten EMC har bestämt sig: Öppen källkod är framtiden
Nu blir det ännu mer kraft i IBM:s Powerservrar