Vxrack
Serverdelen i Vxrack ska tillverkas av Quanta.
Under senare tid har EMC i allt större utsträckning satsat på egna produkter i stället för de enheter som utvecklades inom bolaget VCE – tidigare samägt med Cisco.

Förra året beslutade Cisco att dra sig ur samarbetet kring VCE och i dagsläget har de bara ett delägarskap på tio procent. I VCE:s Vblock har man traditionellt använt Ciscos UCS-servrar men när det är dags för lansering av en variant kallad Vxrack får Cisco inte längre bidra med servrar.

Den taiwanesiska publikationen Digitimes uppger nu att det taiwanesiska företaget Quanta Computer har fått kontrakt på att bygga de servrar som ska användas i Vxrack.

Tidigare under året lanserade VCE den nya serien Vxblock och redan då stod det klart att Cisco inte längre har så mycket att säga till om. Med Vxblock kan kunderna visserligen välja Ciscos Application Centric Infrastructure (ACI) men det går lika bra att köra enheterna på VMwares NSX-serie med mjukvarubaserad nätverkshantering.

En brytning mellan EMC och Cisco blev oundviklig när Cisco förra året köpte lagringsleverantören Whiptail och sedan dess kunnat lägga in egna lagringsenheter i de produkter som går under namnet unified computing system.

Men relationen mellan EMC och Cisco är inte något som VCE:s företrädare gärna uttalar sig om. VCE:s produktspecialist Jonny Nässlander säger att han visserligen inte fått någon munkavle men att han måste hänvisa frågorna till chefer på central nivå.

– Det jag kan säga är att Vxrack redan är konfigurerbar i våra system och att de kommer att säljas i Sverige under årets tredje kvartal.

Läs mer: 
Brocade blir vinnaren i EMC:s och Ciscos nätverkskrig
EMC ökar farten – siktar på 20 gånger snabbare dataflöden