Star Trek-inspirerad matberedare

Den ska vara inspirerad av Star Trek och kanske är det här vad vi i framtiden menar med ett kök. Genie är producerad av ett israeliskt företag och är i korthet ett slags matberedare som tillverkar middagen med hjälp av kapslar som innehåller frystorkad föda. Välj krubb med din mobil, in med kapseln och vänta.

Genie

Smartare lur med osmart gränssnitt

Jo! Du stirrar alldeles för mycket på din mobil. Det kan vi nästan ta gift på. Den här produkten är ett försök att vänja oss av med den saken. Light Phone är inte större än ett kreditkort, saknar skärm helt och hållet och har globalt stöd för gsm. Dessutom finns en app för din smartphone som vidarebefordrar alla samtal till Light Phone. Kickstarterfinansiering pågår. Skyffla in cirka 850 kronor så är du med och backar.
Light Phone

Elektrostatiskt välljud

Världens första portabla elektrostatiska högtalare. Det är vad tillverkaren Benq hävdar att deras nya produkt vid namn Trevolo är. Tekniken ska förstås göra ljudupplevelsen till något ut över det vanliga och dessutom är högtalaren designad för att sprida ljudet åt alla håll för att lyssningen ska bli så likvärdig som möjligt, oavsett var man är placerad i förhållande till högtalaren. Att den ser ut som ett hotfullt moderskepp i en rymdfilm gör inte saken sämre. Pris: 3 500 kronor när den släpps i juni.

Trevolo
Läs mer: Ett smart hundhalsband och en dundermus. Djuriskt coola grejer i veckans prylsvep.

Ruggad – nu mer även rå

Olympus TG-3 har länge varit en av prylexperternas favoriter när det kommer till ruggade kompaktkameror. Den saken lär knappast förändras när Olympus nu släpper uppföljaren TG-4, som förutom sin legendariska tålighet nu även kompletterats med bilder i raw-format. Frostskyddad, vattentät till 15 meters djup och tål ett tryck på 100 kilo. Pris från 4 200 kronor.
Olympus TG-3

Nytt trådlöst från Marshall

Efter en tids stiltje på blåtandsfronten släpper Marshall nu en ny batteridriven högtalare med den trådlösa överföringstekniken. Namnet på produkten blir Kilburn och det handlar om en ganska liten och nätt högtalare med två diskanter och en sub på fyra tum. Uteffekten ligger totalt på 25 watt. Med volymreglaget halvvägs uppe räcker batteriet för 20 timmars drift. Priset blir 2 700 kronor när högtalaren släpps i juni.

Marshall

Blinka med hela handen

Nu var det förvisso länge sedan man såg någon visa med handen vart vederbörande är på väg med sin cykel, men kanske kan den här innovationen komma att göra saken lite mer intressant? Zackee heter tillverkaren bakom blinkershandskarna med det passande namnet Turn Signal Gloves. Blinkersen, som består av led-ljus, aktiveras när pekfingret och tummen möter varandra. Pris: Cirka 900 kronor.
Zackee

Kikhål à la 2015

Vad sägs om ett titthål som är kopplat till din smartmobil? Just det – du behöver inte ens lyfta på häcken när det ringer på dörren utan kan bara plocka fram telefonen och se efter om det är välkommet besök eller om det är Baltic Inkasso som knackar. Peeple, som grunkan heter, är inte verklighet än utan söker finansiering via Kickstarter. Av allt att döma ser enheten ut att bli verklighet i skrivande stund.
Peeple

Lär mer: Nu kan du analysera dina egna avgaser

Hetaste högtalaren

Nej, den ser måhända inte så spektakulär ut på bilden. Men om vi berättar att den brinner häpnar du kanske en smula, åtminstone? Det handlar förstås om en kontrollerad brand. Högtalaren Sound Torch är dessutom inte verklighet utan väntar fortfarande på finansiering via Kickstarter.
Sound Torch