S6 Edge i Iron Man-version

Man får nog vara ett riktigt stort Avengersfan för att slå till på en svindyr produkt som Samsungs Galaxy S6 Edge i Iron Man-utförande. Den specialtillverkade enheten är förstås i rött och guld och finns enbart i Sydkorea till att börja med. Även Hongkong och Kina får telefonen i juni, men huruvida det blir någon ytterligare spridning världen över återstår att se. Priset har inte aviserats ännu. Iron Man

Med molnet på armen

Svenskutvecklade Revault kan mycket väl bli en hit om den blir verklighet. Projektet som just nu söker finansiering via crowdfundingplattformen Indiegogo kan sammanfattas som en smartwatch som ska användas som en trådlös lagringsenhet för parade smartphones eller surfplattor. Finns i storlekarna 32 eller 18 GB och den dyraste kommer att kosta runt 3 300 kronor.
Revault

360-ljud från Samsung

Samsung satsar precis som alla andra hårt på så kallade multiroomlösningar som gör att man kan styra musiken i huset i olika zoner. Senast ut i floran av produkter på området är den här kreationen som fått namnet R6. Det handlar om en trådlös högtalare med 360-gradersspridning av ljudet som kostar 4 700 kronor. Att den ser ut som någon form av juicepress får du leva med. Samsung

Smartlur med inbyggd proja

Jo, Samsung har redan misslyckats med det här greppet. Men Lenovo har förstås en twist på konceptet när man nu gör ett försök med smartphone med inbyggd projektor. Genom att projicera ett användargränssnitt mot bordsytan kan förstås skapa enorma möjligheter med appar som tidigare varit begränsade av telefonens skärmstorlek. Exemplet på bilden är rätt talande. Smarttelefonen heter Smartcast och när och var den släpps är långt ifrån klart.
Smartcast

Bli en grönare datoranvändare

Ecobutton är en briljant liten mackapär som gör dig till en betydligt mer miljövänlig datoranvändare på ett mycket enkelt sätt. Plugga in enheten i närmaste usb-port och konfigurera loss. När du väl blivit klar kan du sätta datorn i viloläge med en enkel knapptryckning. När du startar upp datorn – med ännu en knapptryckning – får du en massa information om hur miljövänlig och duktig du varit i form av statistik kring elförbrukning och koldioxidutsläpp. Priset ligger på drygt 200 kronor.

Ecobutton

Koppla upp och skriv ned

Kickstarterprojektet Phree ser ut att kunna bli en riktigt användbar pryl. Det handlar om en styluspenna som inte är knuten till en skärm eller något speciellt underlag, utan som kan användas på i stort sett vilken yta som helst. Anteckningarna överförs via bluetooth till telefon, surfplatta eller dator. Pennan har även en liten skärm som exempelvis kan användas för att svara på sms. Runt motsvarande 1 700 kronor beräknas pennan kosta när den hamnar i butikerna.

Phree

Ny topplur från Sony

Tidigare i år lanserades Xperia Z4 i Japan. Varför telefonen fått namnet Z3+ i Europa är aningen oklart, men sannolikt vill man markera att uppdateringen inte är så omfattande. Det handlar om en lite tunnare telefon än Z3 med lite blankare finish. Skärmstorleken ligger på 5,2 tum och upplösningen är full HD. Lagringsminnet ligger på 32 GB, arbetsminnet på 3 GB och processorn är en Snapdragon 810. Pris: Cirka 7 000 kronor.

Xperia Z4

Laddad för sommar?

Eller kanske borde rubriken lyda ”Laddad av sommar”? För det är solen som ger din lur extra juice när det tryter, om du köper ett stycke solcellsladdarcase från Vooni. Lägg den i solen, låt den lapa lite och tryck sedan i din kära mobila enhet och vips, så har du batteri igen. Mycket smidig att ta med sig och kan dessutom användas som ficklampa. Funkar med de flesta smartphones och surfplattor och kostar drygt 300 spänn.

Vooni