Portabel drönare

Är liksom inte hela idén med en drönare att den är portabel, tänker du kanske nu? Jo – förvisso. Men den här ska alltså vara smidig att ta med sig också, till skillnad från de flesta övriga produkter i segmentet. Den har bland annat infällbara vingar och en tämligen slimmad formfaktor. Funktionsmässigt är den inte kattskit, för den sakens skull. Här finns både GPS och kamera som filmar i full HD. Kostar cirka 6 500 kronor att backa på Kickstarter.

Drönare

Vattenflaska med blåtand

Varför i hela friden skulle man vilja koppla upp en vattenflaska? För att man då med hjälp av sin smartphone kan avgöra huruvida man fått i sig tillräckligt med vätska under träningspasset, är svaret om du frågar folket bakom Kickstarterprojektet Trago. Den tillhörande appen aggregerar information om hur du rör dig från dina träningsappar och tillsammans med väderinformationen i telefonen gör den sedan en beräkning med utgångspunkt från hur mycket du fått i dig från flaskan. Den som sponrar med 40 dollar (motsvarande cirka 350 svenska kronor) kan lägga beslag på ett exemplar när den skeppas.

Trago

Vardagsrumsvänligt tangentbord

Logitech har släppt ett nytt tangentbord speciellt anpassat för den som kopplar sin dator till tv:n. K 400 Plus är namnet på hårdvaran som ska göra det enklare att styra underhållningen från soffan. Räckvidden är tio meter och tangentbordet är rustat med en touchpad som ska eliminera behovet av en tillhörande mus. Tangentbordet är mycket nätt och lätt och batteritiden uppges ligga på 18 månader. Pris: 499 kronor.

Logitech

Dator för vägguttaget

På Computexmässan i Taiwan visas inte sällan mycket märkliga produkter upp. Den här kvalar definitivt in, även om det mycket väl kan finnas vettiga användningsområden för den. Quanta Compute Plug är en dator som ryms i vägguttaget, kort och gott. Den är inte större än en ac-adapter och har två usb 3.0-portar samt en hdmi-kontakt. Datorn kör Windows 10 och kan styras med röstassistenten Cortana. Pris, tillgänglighet eller ens en webbsida genererar än så länge bara frågetecken.

Quanta

VR-vansinne

Huruvida den här produkten någonsin lyckas ta sig från konceptstadiet till en serieproducerad mackapär är högst oklart just nu, men företaget Hyve som ligger bakom sägs jobba hårt på saken. Vad det är? Javars – det är ett slags enhet för styrning och maximerad upplevelse av VR-världar, som samtidigt kan extraknäcka som gymmaskin. Icaros är arbetsnamnet.

HYVE

Ny minimal ”blåtandare” från Bose

Gillade du den minimala lilla blåtandshögtalaren med det maximala ljudet från Bose? Vi snackar om lilla tjusiga Soundlink Mini som dök upp för ett par år sedan, alltså. I så fall kan vi glädja dig med att det nu kommer en uppföljare med det logiska suffixet 2. Bland nyheterna noteras att man nu kan ladda högtalaren från nästan vilken usb-källa som helst. I övrigt tycks enheten vara tämligen lik sin föregångare, med 10 timmars batteritid och extraknäck som högtalartelefon på menyn.

Bose

Lyxiga lurar för snack

Nej, det här är inga heltäckande Beats direkt. Det här är någonting för den som sitter och pratar över Skype eller pysslar med annan typ av IP-baserad kommunikation långa stunder. Plantronics Blackwire C725 ansluts via usb-porten och har ett frekvensomfång från 20 – 20 000 Hz. Både komfort och ljudkvalitet håller mycket hög klass, även om det inte är något för gamingentusiasten. Pris: 2 200 kronor.

Plantatronics Blackwire

Megabatteri i kinesisk mobil

En Iphone 6 har ett batteri på 1 810 mAh. Den här smartphonen med 5,5-tumsskärm och åttakärnig processor på 1,5 GHz från kinesiska Doogee har ett batteri på smått galna 6 000 mAh. Sådant som normalt sett sitter i extremt resurskrävande surfplattor, med andra ord. Vad det ger Doogees S6000 för samtalstid framgår dessvärre inte, men Gionees Marathon M4 som nyligen släpptes med ett batteri på 5 000 mAh hade en samtalstid på 65 timmar. Telefonen släpps i augusti och sägs komma att kosta motsvarande cirka 1 200 kronor.

Doogee