Black Hat

Bland ämnen som ska tas upp på Black Hat i dag märks en koll på säkerhetsläget på Android, hur attacker kan påverka regeringar och hur dataanalys kan förbättra säkerhet. I morgon fortsätter det med föredrag om bland annat effektiv knäckning av lösenord och avancerad tolkning av trafik på internet.

Läs mer: Svensk expert dömer ut pinkoden: "känns förlegad"

Black Hat som består av flera olika arrangemang började redan i lördags med kurser. Och det har redan hörts en del diskussioner om aktuella säkerhetsfrågor. Ett exempel är att forskare på RSA har upptäckt ett stort kinesiskt vpn-nät som används för olika typer av attacker, till exempel att kidnappa servrar.

Ett annat ämne som diskuteras är skadlig mjukvara av typen ransomware, till exempel att kriminella hotar med att radera filer om man inte betalar pengar till dem. Engin Kirda som är chefsarkitekt på Lastline Labs berättar att en del hot som framförs inte är reella. Inkräktarna kan alltså inte utföra det de hotar att höra. Och i många fall går det även att återställa data som förstörts, skriver IDG News.