I den senaste upplagan av Office till Windows och OSX satsar Microsoft mer på samarbete än på nya snitsiga funktioner. Samarbete syftar i det här fallet både på att du lättare ska kunna jobba ihop med dina kollegor, och att programmen i paketet ska samspela bättre.

Många funktioner som sedan länge implementerats på webbversionen av Office kommer också till sist till desktopanvändare.

I Word, Powerpoint och Onenote är det numera enkelt för flera personer att skriva samtidigt, och se varandras ändringar i realtid. En funktionalitet som redan sedan länge funnits i de webbläsarbaserade programmen.

Läs mer: Spara en tusenlapp om året – här är bästa gratisalternativen till Microsoft Office

Skype for Business blir tillgänglig direkt i de olika appar, det går med andra ord att chatta eller ringa upp någon direkt utan att lämna Excel-arket. Onenote ska också få samma funktion vid ett senare tillfälle. Skype har även fått bättre möjlighet att dela skärm, och det går nu att starta ett samarbetsprojekt i exempelvis Word direkt i konversationen.

Office365 Groups och Planner gör det lättare att skapa grupper och dela upp arbete. Det går bland annat att skapa delade kalendrar, mejlkorgar och platser för molnlagring.

office

Outlook blir smartare på att sortera din inkorg och har en snabbare sökfunktion. Medan Excel 2016 får integrerad Power BI-funktionalitet, vilket bör leda till lite sexigare tabeller och grafer.

Det klipska gemets efterträdare Tell me får också hänga med från onlineversionen. Den hjälper dig att hitta rätt kommando, och Smart lookup ska hjälpa dig att googla (binga?) fram information om ord från exempelvis Wikipedia så att du använder dem rätt.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning