Idag meddelade Dell att de köper lagringsjätten EMC för ofattbara 550 miljarder kronor. Affären är it-branschens största – någonsin.

Dell EMC

Det är ett tal som nästan är för stort tal för att förstå. Därför försöker vi reda ut vad Dell hade kunnat göra för pengarna istället för att köpa ett grått lagringsföretag.

Köpa alla Tesla Model S som någonsin byggts – och ganska många till.

tesla
Det finns inte Teslor nog på denna jord att täcka EMC-affären. Foto: Tesla Motors.

Teslas bäst säljande bil Model S har sålts i drygt 90 000 exemplar. Om Dell lade alla EMC-pengarna på Teslor skulle de kunnat köpa ungefär 646 000 stycken till ett pris av 851 000 kronor styck.

I dagsläget byggs mellan 50 000 och 55 000 Model S varje år, så Dell skulle behöva köpa alla Teslor som byggs fram till ungefär 2025 innan de fått sitt.

Och tänk vad Elon Musk skulle kunna uppfinna för supertokiga grejer om han fick 550 miljarder kronor att spela med?

Göra världens fattigaste person till världens tredje rikaste.

bloomberg
Den här listan skulle EMC-affären lätt platsa på. Foto: Bloomberg.

Bill Gates sitter tryggt med dryga 670 miljarder i madrassen, enligt Bloomberg, och den spanska affärsmannen Amanico Ortega klarar sig med sina 600 miljarder på kontot.

Tristare är det för Warren Buffett. Med ynka 510 miljarder kronor skulle han bli petad även om Dell gav EMC-pengarna till den fattigaste stackaren på hela jorden.

Skicka 64 människor till Mars.

themartian
Matt Damon skulle inte behöva vara ensam på Mars längre.

Enligt det privata rymdinitiativet Mars One kommer deras första bemannade Mars-resa att kosta 50 miljarder kronor. Därefter tror de sig kunna dra ned kostnaden till runt 33 miljarder.

Med 550 miljarder i sina händer skulle de med andra ord kunna överge ”The Martian”-Mark Watney och 64 andra verbalt slagkraftiga techies på Mars. Utan att hämta hem dem förstås, sådan lyx ingår inte i Mars Ones planer.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning