Amazon

Om någon trodde att molnet är en fluga ombeds de läsa Amazons senaste kvartalsrapport. Företagets molndivision AWS uppvisar en omsättning på hela 2,09 miljarder dollar, cirka 17,7 miljarder kronor. Det innebär en ökning på 78 procent jämfört med förra året.

Läs mer: Amazon stämmer över 1000 användare för falska recensioner

Allra mest imponerande är vinstmarginalen. Ett rörelseresultat på 521 miljoner dollar innebär inte bara en marginal på 25 procent, utan även en ökning på 432 procent jämfört med förra årets 98 miljoner dollar.

Alla pilar pekar alltså åt rätt håll för Amazons molnverksamhet.

Om man sätter molnsiffrorna i relation till en total omsättning på 25,4 miljarder dollar för Amazon, och en vinst på 79 miljoner dollar, är det ingen tvekan om vilken del av företaget som är juvelen i kronan.

Läs mer: Miljarder på spel när Amazon riktar siktet mot Oracle och IBM

Amazons rapport är inte minst intressant med tanke på att företaget inte har särredovisat AWS tidigare. Det har tidigare lett till spekulationer om hur det egentligen går för Amazons molnverksamhet. Nu kan alla sluta spekulera och inte bara jaga Amazon vad gäller kapacitet och innovation i molnet, utan även vad gäller affärsutfallet.