cygate
Niclas Alvebratt och Cygate är först ut i Sverige att lansera tjänster i Ericssons nya moln. Foto: Fredrik Karlsson

Ericsson har tidigare i år sagt att man vill in på molnmarknaden. Nu kommer bolagets nyligen lanserade infrastruktur användas av Cygate, som sjösätter sin plattformstjänst Cloud Application Platform.

Niclas Alvebratt, chef för Cygate Cloud, säger så här om det nya samarbetet med den globala telekomjätten:

– Det känns som vi kommer med något nytt och positivt. Tidigare har vi jobbat mycket med infrastruktur, nu ger vi oss upp på applikationsnivå. Det är ett jättekul samarbete vi fått till, och att vi får vara med först när Ericsson lanserar något nytt och unikt utanför USA.

Cygates nya tjänst bygger på Ericsson Apcera Platform, och stöder bland annat Docker containers.

– Det här blir intressant att göra. Det är en bred tjänst vi gör och vi kommer från ett lite annorlunda håll än tidigare. Meed den här typen av policystyrda plattformstjänst vänder vi oss till utvecklare, så nu kan vi låta våra kunder snabbt och säkert utveckla, driftssätta och hantera kod i olika miljöer, säger Niclas Alvebratt.

Varför är ni först ut när Ericsson satsar på det här, är det kombinationen Ericsson och er ägare Telia som lockar?
– Det är flera faktorer. Men det är klart att vi är en intressant konstellation, med Ipeers infrastruktur, Cygate som en systemintegratör och Telia som nätverksoperatör. Det är en bra mix för Ericsson. Och vi är ett innovationsbolag i grund och botten och kan ta det här till marknaden snabbt.

Från Ericsson-håll kommenterar man det nya samarbetet så här:

– Molnet utvecklas till en avgörande disruptiv kraft på marknaden vilket ger nya möjligheter. Vi ser policystyrd platform as a service som en nyckelfaktor för att lyckas med molnet då den erbjuder snabbhet, säkerhet och regelefterlevnad. Vi kommer att jobba aktivt ihop med Cygate för att utvidga molnerbjudandet, säger Charlotta Sund, som ansvarar för Region Northern Europe and Central Asia hos telekomjätten.