julklappar
Foto: JD Hancock (CC)

Ett spionkit till inrikesminister Anders Ygeman – med allt som behövs för att bli en riktig agent: Fingeravtryck, fantomenbild, spionglasögon, färgkodade meddelanden, spionblock, spionlampa, agenttillbehör och kodsnurra. Bara en dryg hundring på närmaste leksaksaffär.

Checkpoint Charlie blir klappen till HP i Solna. Enda sättet att komma igenom Berlinmuren på kontoret efter att bolaget delats i två.

En knapp som släcker ner internet är den självklara presenten till Donald Trump som ju önskat sig det av Bill Gates.

En knapp som stänger av Donald Trump är den självklara presenten till Bill Gates.

Och en knapp som sätter på nästa avsnitt till HBO Nordic. Förresten kan de få en hel bingewatchingkurs så de lär sig grunderna.

En kurs i sociala medier till Säpo. Den står inte högst på önskelistan – men vi vet att de kommer att bli tacksamma efteråt.

En podcast-app passar kulturminister Alice Bah Kunke. Trots att hon ratat digitalradion kan hon lyssna på radio digitalt. Såklart.

Massor av godis och 50 miljarder är en bra klapp till King. Fast vänta, det har de ju redan fått. Tandborste och tiggarbrev får det bli i stället.

En, två, tre... många robotdammsugare får Minecraft-Notch till sin jättemegalyxvilla i Los Angeles.

En helg på ett tyst retreat får förra Reddit-vd:n Ellen Pao som slutade efter bara ett drygt halvår efter att ha försökt få bort trakasserier på sajten och sedan överösts med just... trakasserier.

En e-legitimation till it-minister Mehmet Kaplan... Nej, den är ju faktiskt inte på banan ordentligt... Kanske en it-utbildning? Nej, det var kvinnor som skulle få det... Äsch, vi tillsätter en utredning om vad som kan passa.

Ett Spotifyabonnemang till Jay Z. Han måste ju kunna lyssna på musik när den egna tjänsten Tidal går i sank.

En prenumeration på Youtube Red till Spotify så att de kan se hur en videotjänst fungerar. Det verkar som om de behöver lite hjälp på traven sedan de lanserade sin videosatsning i våras.

Och en sån prenumeration till Taylor Swift också, förresten. Kan bli den enda strömmande tjänst där hon faktiskt finns med.

Reparationskit är alltid bra att ha – och är precis vad Swedbank behöver så det får bli deras klapp. Så är de beredda inför varje uppdatering.

En extra supersäker metallportfölj med lås på får Hans Vestberg. Där ska Ericssons alla patent förvaras så att inga konkurrenter kommer åt dem utan att betala licens.

Ett gäng CGI-flaggor får Evry – så alla deras nyrekryteringar känner sig hemma.

En bumerang till Mats Oretorp. Han lämnade som Sverigechef på Dell och gick över till EMC. Men så köpte Dell upp EMC...

Sms-lån kan behövas till jul. Men mest av alla behöver Dell få det – nu när kassan är tömd efter EMC-köpet.