Java

När Oracle släppte kvartalets paket med uppdateringar damp det ned en ordentlig kloss på hallmattan. 248 patchar – möjligen ett nytt världsrekord!

”Det är nytt rekord för antal säkerhetsbrister som Oracle åtgärdat i en uppdatering, och siffrorna tyder på att det är ett rekord i antal sårbarheter som ett företag åtgärdat i en uppdatering”, skriver säkerhetsföretaget ERP Scan som specialiserar sig på Oracle-system

Fem av sårbarheterna var allvarliga nog för att få full pott på CVSS-skalan, enligt ERP. Tre fanns i Java SE och två i Oracle Goldengate.

Läs också: Är Kista för smutsigt? Nu ska Sveriges it-centrum städas.

På förekommen anledning poängterar Oracle själva att det är viktigt att administratörer uppdaterar sina system så snabbt som möjligt.

”Periodvis förtsätter Oracle att få rapporter om försök att utnyttja sårbarheter som Oracle redan släppt uppdateringar för. I vissa fall har det rapporterats att angripare lyckats för att kunden inte har installerat tillgängliga uppdateringar från Oracle”, skriver företaget.

Oracle ger ingen förklaring till att de släpper en sådan mängd uppdateringar, men det är en led i en trend enligt ERP Scan. Antalet patchar per kvartal har stigit stadigt de senaste åren.

Läs också: Antivirus värdelöst för datacenters?