angry birds

Skolan blir en allt mer spännande marknad i takt med att den digitaliseras på allvar. Jättar som Apple, Google och Microsoft försöker alla få in foten i klassrummet. Köpet av Minecraft var en del i den strategin för Microsofts del – bara för någon vecka sedan aviserades att en utökad skolversion är på gång.

Läs också: Apple gör ny offensiv på skolmarknaden – så ska skolorna lockas köpa Ipad

Och nu är det dags för Angry Birds att flyga in i skolan. Medan Rovio koncentrerar sig på den kommande filmen så har ett antal anställda brutit sig loss och satsar på att utveckla roliga sätt att lära sig med hjälp av de arga små fåglarna.

– Som spin-off från Rovio fortsätter vi med det jobb som lagts ner på att skapa roliga sätt att lära under de senaste fem åren, säger Sanna Lukander, som tidigare ledde Rovios utbildningssatsning och nu är vd för det nya bolaget Fun Academy, i en kommentar.

Läs också: Minecraft i ny skolversion Microsofts väg in i klassrummen

Hon pekar på att Fun Academy har med sig Angry Birds Playground som Rovio tidigare utvecklat för skolan. I pipeline ligger Fun learning Universe som ska vara en 3d-värld med spelinslag som ska kunna användas för barn mellan tre till 16 år enligt Fun Academy.

Spinoffen får också ses som ett resultat av de neddragningar som Rovio gjorde i höstas då drygt 200 jobb försvann, på det här sättet lever satsningen på utbildningsspel vidare.