Nokia

Efter det kraschade samarbetet med Microsoft är Nokia på jakt efter en ny samarbetspartner, men den finska mobiltillverkaren tänker ta god tid på sig.

Nokia sålde sin mobila verksamhet till Microsoft för snart två år sedan, men behöll rätten till sitt namn. Från och med det fjärde kvartalet 2016 får de börja tillverka Nokia-telefoner igen. Eller, vilket är företagets plan, licensiera ut varumärket på nytt.

Läs också: Upp till bevis för 5G-leverantörerna på Mobile World Congress

– Vi har inte bråttom. Det skulle kunna hända under 2016, det skulle kunna hända senare, sa Nokias vd Rajeev Suri på en presskonferens igår rapporterar IDG News.

Han ville inte gå in på vad för typ av samarbete Nokia letar efter, bara att det ska vara rätt – de nya telefonerna måste leva upp till de gamlas rykte.

– Vi vill inte bara sätta vår logo på någon annans enhet. Det måste kännas som Nokia, som vad Nokia var känt för, sa Rajeev Suri.

Redan förra våren ryktades det om en mobil comeback för Nokia, men då klargjorde det finska företaget tydligt att de inte har några planer på att börja tillverka telefoner själva igen.