(CS/Barcelona) På mässtältet på MWC i Barcelona står människor med VR-glasögonen på och rör huvudet hit och dit på, för alla utan glasögon, ett märkligt sätt. Varje paviljong med självaktning har sin VR-vrå.

MWC

Längst kö var det vid Oculus rifts VR theatre där ett tjugotal människor vände huvudena synkront och plötsligt kastade upp händerna i luften.

mwc

Sydkoreanska SK telecoms gula VR-ubåt låg inte långt efter när det gäller kö.

mwc

Men det fanns fler som lät sina besökare testa VR – det fanns i Nokias paviljong...

MWC

...det fanns i Intels paviljong...

MWC

...och även Ford bjöd på VR. Men det fanns möjlighet att prova hos många många fler.

mwc

Google glass försvann fast lever på något vis vidare ändå. Även smarta glasögon dök upp lite här och var. Som här hos Qualcomm.

mwc karin lindström

De här smarta brillorna visades hos Intel. Tillverkare är Recon men Intel inside. I stället för att som i gamla Google glass ha informationen i ögonvrån så krävs att du tittar ner för att en liten informationsruta ska dyka upp. Bläddrar i menyn gör man genom att stryka på skalmen eller med en fjärrkontroll på ett armband. Tanken är att de ska kunna användas när man sportar eller i arbeten där det är bra att ha lediga händer.

mwc

Smarta klockor och armband är också överallt. Hos Qualcomm fanns de är. De färgglada i mitten är tänkta för barn - de har gps så att föräldrarna kan se var de finns. Övervakning eller normal föräldrakoll - ja, det kan väl diskuteras.

mwc

Även husdjuren får sitt. SK telecom visade upp ett antal olika tillbehör för den engagerade djurägaren. En liten bricka att sätta i halsbandet som håller koll på hur hunden rör sig så att den får den motion som krävs. Och får den inte det finns denna bollkastare som kan ställas in på hur många gånger bollen ska kastas så att hunden får den mängd motion som krävs. När hunden kommer tillbaka med bollen och lägger den i skålen så ramlar det ut lite hundgodis i skålen vid sidan. Om det intaget räknas bort från motionen är oklart.

mwc

Första husroboten kanske? De här små robotarna - bara någon decimeter höga och långa – håller koll på huset åt dig. Via din mobil kan du styra runt dem och se hur det ser ut där hemma via kameran. När det är mörkt använder de rörelsedetektorer och kan skicka larm till din mobil. Sydkoreanska Varram står bakom vaktroboten.