sms kaos

Ännu är det oklart hur många sms som hamnat hos fel personer, skriver Aftonbladet.

Problemen startade med en uppdatering under natten skriver Telenor i ett svar till en av de drabbade som klagat i ett inlägg på Facebook. Till en början trodde operatören att problemet skulle varit löst men det har man senare tagit tillbaka. Nu konstateras att teknikerna fortfarande arbetar för att lösa problemet.

Läs också: Din telefon har ett gäng konstiga emojis du aldrig använder – vet du vad de betyder?

En av de drabbade, Ida Holgersson, berättar för Expressen att hon fick sitt första felaktiga sms vid 07.10 imorse.

– En har skrivit ”Perfekt, löser det”. En annan har skrivit ”God morgon, tänkte kolla om du har fått hem hastighetsregulatorn till min värmefläkt”. En annan berättar att de har fött en son på 3 900 gram, säger hon.

Inläggen på Facebooksidan varierar. En person skriver: ”Vad anser post och telestyrelsen om att ni inte kan garantera era kunders integritet? Ni anmäler givetvis det inträffade enligt det lagstöd som finns då detta definitivt måste falla under? "...eller otillåtet avslöjande av eller otillåten åtkomst till uppgifter som behandlas i samband med tillhandahållandet av en allmänt tillgänglig elektronisk kommunikationstjänst" kapitel 6 - lagen om elektronisk information paragraf 4a"

Läs också: Här är viruset som både snor dina kortuppgifter och kidnappar dina filer

Men det finns också de som tar det mer med en klackspark: ”Ärs va fan! Sluta va så gnälliga. Se de som en perfekt chans att skapa nya kontakter! Släng ut lite sms på måfå å se vad som händer."

Vid lunchtid i dag meddelade Telenor via Facebook att problemet ska ha lösts strax efter nio i morse enligt deras tester. Drabbade uppmanas att felanmäla via privata meddelanden där de också kan uppge de telefonnummer som varit inblandade.