Hittills har Slack fokuserat på textmeddelanden men i går, onsdag, avslöjade företaget att röstsamtal är det som man satsar på i år och att den beta som nu kommer är ett första steg. Än så länge är rösttjänsten dock inte tillgänglig för alla.

Slack
Nu kan du ringa i Slack.

Enligt Techcrunch får knappt hälften av Slacks användare tillgång till röstsamtal i denna första omgång och den som är administratör kan se om det är tillgängligt just för dem här.

Om användarna slackar via Mac eller Windows eller använder Google Chrome kommer de att kunna klicka på en ikon som föreställer en telefonlur för att ringa upp personen de chattar med. Då poppar ett meddelande upp hos mottagaren så att de kan välja om de vill prata eller avböja samtalet.

Läs mer: Slack får stöd för videochatt – med hjälp av konkurrenten Microsoft

Om flera i ett rum ska starta ett gruppsamtal uppmanas de att se till att det verkligen vill starta ett samtal, sedan får de skapa ett namn för gruppsamtalet där upp till 15 personer kan delta. De deltagande kan också lägga in emojisar under samtalet för att visa vad de tycker om det som diskuteras.

Möjligheten till röstsamtal är frivillig och det Slackteam som inte vill använda sig av det kan helt enkelt låta bli att sätta på funktionen.

Fortfarande dröjer det innan Slack också erbjuder röstsamtal till sina mobilappar för Ios och Android och sin Linuxapp.