Spritam heter tabletterna det rör sig om och de används för att behandla epilepsi. Det företag som tagit fram dem, Aprecia Pharmaceuticals, uppger att de i huvudsak använder sig av egen teknik för att producera tabletterna lager för lager.

3d-tekniken gör inte produktionsprocessen i sig effektivare utan det handlar mer om en bättre sammansättning av tabletten. Pulver klistras ihop med vätska i olika lager och gör tabletterna porösa och lättlösliga när de ska sväljas ner med vatten, enligt företaget.

Läs också: Googles konstprojekt rasar vidare. Ska museerna känna sig hotade?

Terry Wohlers, vd på konsultföretagte Wohlers Association, säger till Computerworld att 3d-teknik kan göra det möjligt att skräddarsy medicin i framtiden, tabletter som anpassas till en specifik patient kan skrivas ut på apoteken.

– Jag tror att potentialen är stor men det kommer att ta många år innan det blir kommersiellt intressant, framför allt beroende på kraven från FDA säger han.

Läs också: Här är 3d-skrivaren som skapar föremål i glas

Svenska Läkemedelsverket har ännu inte börjat diskutera frågan om 3d-medicin enligt Carina Netterlind som är pressansvarig.

”Det verkar som detta ännu inte varit en EU-diskussion och med det då inte heller varit en fråga som dykt upp hos oss” skriver hon i ett mejl till Computer Sweden.