Trots att utvecklingsarbetet pågått i flera år och det talades om en lansering redan före årsskiftet är Facebook at Work ännu inte på banan.

På utvecklarkonferensen F8 förra veckan fick den stora arbetsplatssatsningen bara en liten monter och blev inte ens omnämnd från den stora scenen. En talesperson på Facebook som sajten CIO talat med ger det svävande svaret att en större lansering sker senare i år.

Läs också: Snart kan ditt företag ha Facebook som intranät – Facebook at Work klart att lanseras

Samtidigt är intresset stort. Under de senaste fyra månaderna har 150 företag anslutet sig till piloten. Totalt har därmed 450 företag nappat på betaversionen av Facebook at Work, bland annat Telenor med sina 36 000 anställda. 

Facebook at Work är snarlikt det helt vanliga Facebook med ett undantag – nätverket är begränsat till dina medarbetare. Företaget ger olika användare olika befogenheter i nätet.

Läs också: Slack sprids som en löpeld på företagen – växer snabbast av alla molntjänster

Tanken är att Facebook at Work ska vara gratis i sin grundversion men att man får betala om man vill ha kringtjänster som analys eller integration med andra verktyg på företaget som exempelvis Microsoft Azure, Google Apps, Dropbox och Box.

Enligt Facebook står mer än 60 000 företag i kö för att få vara med i piloten men det är oklart hur många som bara vill kolla in den och hur många som faktiskt vill införa den fullt ut och kanske rentav betala för en mer omfattande version.